Home » Gratis VOORLEESSOFTWARE

Gratis VOORLEESSOFTWARE

Bij het begin van het nieuwe schooljaar werden de licenties vernieuwd; met een nieuwe loginnaam en logincode….Neem contact op met de school als je de software verder wenst te gebruiken met deze nieuwe gegevens

Beste ouders,

Sinds november 2017 voorziet de  Vlaamse overheid in gratis voorleessoftware.
Met deze software  wordt je kind geholpen bij het lezen en ook met het schrijven: je kunt teksten, werkblaadjes, websites… laten voorlezen en je kunt bij het typen een woordvoorspeller inschakelen. enz… Voor meer informatie kunt u een kijkje gaan nemen op deze website: www.leesvoor.vlaanderen.

Om hiervan gebruik te kunnen maken moet uw kind over het juiste attest beschikken. Alle kinderen van Pallieter voldoen aan de voorwaarden en komen dus in aanmerking om de software thuis en in school te gebruiken.

Op deze website worden vier applicaties voorgesteld; maar binnen onze school zijn we het meest vertrouwd met sprint-plus (het is niet doenbaar om verschillende systemen door elkaar te gebruiken).

We kunnen dit voor jullie aanvragen; maar hebben daar jullie toestemming voor nodig. Dus gelieve daarvoor dit  formuliertje ingevuld terug mee te geven naar school. (Ook als u thuis niet over een computer beschikt…)

Als dit in orde is ontvangt u een inlogcode en verdere uitleg over de activatie.

Info over sprintplus vindt u hier.