Home » LEGO/AUTO/TECHNIEK

LEGO/AUTO/TECHNIEK

Project : handen uit de mouwen en meer over lego en auto’s

Lego en auto’s …het is een onderwerp dat de kinderen zelf hebben gekozen in de kinderraad.

Heel boeiend om te leren over de geschiedenis van de auto en over de geschiedenis van de lego.  Riek Techniek gaf ons ook een inleiding op “techniek”.

De naam ‘LEGO‘ is een afkorting van de twee Deense woorden “leg godt”, die “speel goed” betekenen. Dit is hun naam – en hun ideaal. De LEGO Groep werd in 1932 opgericht door Ole Kirk Christiansen.

De allereerste auto werd gebouwd door Karl Benz in 1885. Deze auto was eigenlijk een kar zonder paard maar met een verbrandingsmotor als krachtbron. Natuurlijk waren er al andere karren voor die tijd, maar die werden getrokken door een paard en al deze boeiende verhalen komen aan bod in de klas.

We plaatsen dit op de tijdslijn…we gaan zoeken op de kaart waar Kirk C vandaan komt… Maar we doen vooral activiteiten.  En ook hier komt dus het onderdeel techniek zeker aan te pas…bouwen met lego en een auto in elkaar steken, op bezoek gaan bij een garagist of naar het circuit van Zolder…De Overpeltse legobouwclub komt op bezoek en we bouwen echte plannen na!  In dit project besteden we ook extra aandacht aan veiligheid in het verkeer.   Volg ons op de website…want foto’s vertellen nog veel meer!

Leo en de lego-girls
Juf Mieke G: pimpen