Home » Me and my body, my body and me: het menselijk lichaam.

Me and my body, my body and me: het menselijk lichaam.

body

We gaan in Pallieter leren over ons lichaam want van binnen en van buiten valt er hier heel wat over te vertellen.

Uit hoeveel botten bestaat ons geraamte bijvoorbeeld en wist je dat je haren sneller groeien als het warm is.  Kun je je voorstellen dat je helemaal niets zou kunnen horen? En weet je dat ruiken en proeven helemaal samen gaan.  Zonder bloed zouden de mensen niet kunnen leven.  Het bloed wordt door het hart in ons lichaam rondgepompt.  Er zijn ook vele spreekwoorden die over ons lichaam gaan en iets speciaal of iets anders betekenen, bijvoorbeeld: “kleine potjes hebben grote oren en het neusje van de zalm…of hij valt met zijn neus in de boter …”  Wat zijn melktanden en functioneren zonder spieren zal ook niet lukken denken we.

Hoe verzorg ik mijn  lichaam en hoe druk ik mijn gevoelens uit?

Kortom het wordt vast weer een heel leerrijk en boeiend project.

projectopening juf Greet
 Proefjes: juf Greet
 Pannenkoekenproef juf Els
Verven zonder handen: juf Inge
project bij meester Kristof