Home » Project: techniek

Project: techniek

Ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, ik doe en ik begrijp…fietske

“Handige Harry’s “

Techniek biedt de mens nieuwe mogelijkheden om vooruit te komen en past in de totale ontwikkeling van het kind.

Kinderen worden uitgedaagd om ondernemend bezig te zijn, ze leren onderzoekend, kritisch bezig  zijn en krijgen inzichten in technische processen.   Kinderen worden nieuwsgierig gemaakt, verwonderd, mogen handelen, stellen vragen en mogen

( inter )actief en creatief bezig zijn.

In ons project techniek ( Handige Harry’s) staat “de fiets” centraal.

De fiets : een stukje techniek! inderdaad, hier valt veel over te leren en vele techniekjes kunnen in de praktijk omgezet worden.

Een band oppompen, een lekke band maken, hoe zit het met “ licht” op de fiets en de soorten lampjes, de dynamo die elektriciteit aanlevert, schilderen van een fiets, een kunstwerk maken van binnenbanden enz…kortom, handen uit de mouwen!

En zijn we wel vaardige fietsers?  Verkeersveiligheid komt ook intens aan bod.  We willen zeker ook iets leren over de uitvinding van het wiel, de geschiedenis van de fiets, de fiets  goed voor de natuur en het stimuleren van de sportiviteit!

Het wordt boeiend, spannend, beweeglijk, creatief, gewoon leerrijk en leuk op verschillende domeinen!fietsers

Opening: fietswedstrijd
 Juf Greet naar de fietsenmaker