Home » De grote oorlog: 14 – 18

De grote oorlog: 14 – 18

Project : de grote wereldoorlog 14 – 18

Herinneringseducatie

“Herinneringseducatie” is werken aan een houding van actief respect in de huidige maatschappij vanuit de collectieve herinnering aan menselijk leed dat veroorzaakt is door menselijke gedragingen als oorlog, intolerantie of uitbuiting en dat niet vergeten  mag worden !

Hier gaan we de komende periode rond werken…met uiteraard de link naar ons overkoepelend project waarin we al veel geleerd hebben over : “begrip voor elkaar, respect, vriendschap….”

Wat als er geen oorlog zou bestaan?

Hoe zou ons leven dan zijn?

Wat betekent vrede voor een kind?

Wat is verdraagzaamheid?

We leggen in dit project uiteraard het accent :”ruzies en conflicten…” Hoe ontstaan ze en hoe lossen we ze op?

De oorlog vandaag? Waar kunnen wij Pallieters ons voor inzetten?

In dit project zitten verschillende activiteiten verweven.

Wat zegt ons een naam op een standbeeld?

Hoe leven kinderen in bezette gebieden? We zoeken het op in kranten en via het nieuws.

We laten de kinderen zelf aan het woord en verzamelen hun ideeën om de grote oorlog te herdenken.

We eindigen dit project met een vredesweek waarin we ons doel voor de “warmste week” centraal stellen.

Het wordt zeker intens en boeiend!

juf Mieke en juf Helga naar het ‘Duits kerkhof’
Juf Greet en juf Sien naar het ‘Duits kerkhof’